Leveranciers

ONZE LEVERANCIERS

Versvishandel Jan van As (sinds 1949) levert een uitgebreid assortiment vis, schaal- en schelpdieren aan horeca, grootverbruikers en detailhandel. Versvishandel Jan van As staat voor kwaliteit, duurzaamheid en gemak. De boodschap luidt: eet vis wanneer het verantwoord is en laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Op deze manier levert Versvishandel Jan van As een positieve bijdrage aan de visstanden. Bovendien is vis van het seizoen lekker vet en dus beter van kwaliteit! Versvishandel Jan van As is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council, een onafhankelijke organisatie die zich sterk maakt voor een ecologisch verantwoorde visproductie.

De liefde voor koffie zat er bij Alessandro Piccolo al vroeg in; sinds hij op elfjarige leeftijd zijn eerste kopje koffie dronk is dit voor hem een onmisbare start van de dag. Zijn vader nam hem met regelmaat mee naar zijn geboortegrond: Sicilië. Gecharmeerd door de kwaliteit van de koffie die daar geserveerd wordt, werd zijn koffieliefde alleen maar groter. Na ruim tien jaar voor een grote koffiebranderij te hebben gewerkt, start Alessandro in 2012 zijn eigen koffiemerk. Piccolo Caffè is een klein en exclusief Hollands koffiemerk dat 100% Arabica-bonen van de hoogste kwaliteit levert. Kom genieten van een heerlijke koffie, als start van de dag of afsluiting van je diner. Of neem een speciaal voor De Ysbreeker verpakte zak koffiebonen mee naar huis, zodat je nog even kunt nagenieten.

Smaragd importeert voornamelijk biologische en biodynamische wijnen vanuit Europa. Het gezicht achter Smaragd is Martijn Verkerk uitgeroepen tot ‘Beste Sommelier van Nederland’ in 2010. “Een prachtige ervaring. Maar vergis je niet, hoe meer je je in wijn verdiept, hoe meer je ontdekt dat je nog maar zo weinig weet.” Hij weet bij De Ysbreeker keer op keer verassende wijnen te presenteren, ‘spot on’ en zeer zorgvuldig uitgezocht. Zijn wijnproducenten streven naar minimale interventie, lage alcoholpercentages, een goede zuurstructuur, maximale expressie van de druif en minder hout(beleving), daarop worden ze door Verkerk geselecteerd. Daarom zijn de wijnen zuiver, elegant en tegelijkertijd krachtig. Onze wijnen ‘Gocce di marinella’, ‘Galets Dores’, ‘Clot del Roure’, ‘For Friends’ en de Cava ‘MIM’ zijn afkomstig van Smaragd.

Het Amsterdamse Senza Tea is gestart door Jeroen Veneman nadat hij zich verbaasde over de kwaliteit van thee in de horeca; Meestal nog zakjes met gruis en smaakversterkers. Zonde natuurlijk, want losse thee is lekkerder, gezonder en duurzamer dan een theezakje. De missie van Senza Tea is dan ook eenvoudig: Iedereen aan de losse thee! Daarom selecteren de theesommeliers van Senza Tea de mooiste losse theeën. Deze worden geïmporteerd en verpakt in hun theepakkerij. In de Ysbreeker worden zeven van deze bijzondere losse theeën geschonken.

SecretosdeAndalucia is ontstaan uit de liefde voor Spanje. Mirjam, Siebren en Jim zagen de plaatselijke ingrediënten en het traditonele Spaanse voedsel als inspiratiebron voor puur en ambachtelijk eten. Vanuit hun interesse voor een gezonde levensstijl en eerlijke handel, werd het idee geboren om één van de oudste en organische olijfoliesoorten van Andalusië naar Nederland te importeren. Zo werd SdA geboren. Het assortiment breidde al snel uit, zodat SdA nu de allerlekkerste oliën, olijven en vijgenbroden uit Andalusië met Nederland deelt. Alles is afkomstig van lokale familiebedrijven. Bij De Ysbreeker serveren we het geitenkaasje semi-curado in Hojiblanca olijfolie, zowel als voorgerecht als hapje.